Nieuws

Cyclische aandelen zijn goedkoop

Cyclische aandelen zijn goedkoop, seksuele voorlichting en beleggen, in het hoofd van de Bank of England en andere onderzoeken die u moet hebben gelezen.

Cyclische aandelen zijn goedkoop, seksuele voorlichting en beleggen, in het hoofd van de Bank of England en andere onderzoeken die u moet hebben gelezen. Het was weer een week voor de centrale banken. De Bank of Japan en de Bank of England hebben van zich laten horen. Voor het overige aandacht voor aandelen en alternatives in de asset allocatie, de olieprijs en ook Bill Gross laat van zich horen.

Richting olieprijs

Research Affiliates bespreekt een model voor de olieprijs, gebaseerd op diverse vraag- en aanbodvariabelen. Op basis hiervan verwachten ze medio 2017 een prijs voor een vat West Texas Intermediate (WTI) tussen 30 en 40 Amerikaanse dollar.

Cyclische aandelen

In Cyclicals vs. defensives: the valuation imbalance behandelt JP Morgan het verschil in waardering tussen cyclische en defensieve aandelen. Cyclische sectoren zouden momenteel goedkoop zijn.

De rol van alternatives

PGIM beantwoord de vraag waarom alternatieve beleggingen nog een rol spelen in het beleggingslandschap. Dit terwijl ze in het algemeen minder goed presteren dan traditionele asset categorieën, en bovendien een stuk duurder zijn. Korte conclusie? Wees selectief.

Op zoek naar inflatie

De Bank of Japan is op zoek naar inflatie, maar volgens Source gaat dat niet lukken. De sinds het jaar 2000 fors krimpende dalende arbeidsbevolking is daarvan de reden. En Japan is niet de enige met dit probleem.

Seksuele voorlichting

Bill Gross van Janus legt in zijn Investment Outlook een link tussen seksuele voorlichting en enkele prangende vragen over het hedendaagse monetaire beleid van de diverse centrale banken. En iets met dierenwinkels…. 

Aandelen overwogen

Pictet beargumenteerd in haar maandelijkse Barometer waarom aandelen wereldwijd nog steeds overwogen blijven in hun assetallocatie.

In het hoofd van deBank of England

In het Verenigd Koninkrijk is de Bank of England in actie gekomen om de negatieve effecten van de Brexit te beteugelen. Maar wat hebben ze nu eigenlijk gedaan en wat betekent het? J.P. Morgan legt het uit.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus