Nieuws

Low vol verslaat alle factoren

Low vol is met afstand de populairste factor, gelet op de netto-instroom in de afgelopen twaalf maanden in smart bèta ETF’s

Low vol is met afstand de populairste factor, gelet op de netto-instroom in de afgelopen twaalf maanden in smart bèta ETF’s Volgens opgave van ETF-aanbieder iShares is tussen 1 juni 2015 en 1 juni 2016 17,1 miljard Amerikaanse dollar gevloeid naar low volatility-ETF’s, die blootstelling bieden aan aandelenmandjes die beter geharnast zijn tegen een hogere volatiliteit.

Op afstand volgen dividend-ETF’s (3,4 miljard dollar) en trackers, die meerdere factoren tegelijk gebruiken, zogeheten multifactor-ETF’s (3,3 miljard dollar).

 

Volgens ETF-aanbieder PowerShares hebben 18 (multi)factorindices het in het tweede kwartaal van dit jaar het beter gedaan dan de S&P 500, met low volstrategieën en dividend als uitblinkers.

Kantelpunt voor smart beta

Indexaanbieder Russell noemt in een recent onderzoek 2016 een kantelpunt voor smart bèta: het percentage asset owners dat overweegt gebruik te maken van smart bèta is verdubbeld ten opzichte van 2014, terwijl driekwart verwacht er meer in te gaan beleggen in de komende anderhalf jaar.

BlackRock verwacht dat het totale vermogen dat belegd is in smart bèta-ETF’s tegen 2020 1.000 miljard dollar bedraagt, tegen nu circa 300 miljard dollar.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen