Nieuws

Brits vastgoedfonds Aegon AM getroffen

De Britse tak van Aegon Asset Management heeft voor opnieuw het mes gezet in de waarde van een vastgoedfonds.

Kames Capital, sinds 2011 de naam voor de Britse tak van Aegon Asset Management, heeft donderdag de waarde van het Kames Property Income Fund en het Kames Property Income feederfonds met 5% teruggebracht. Op 28 juni werd ook al 5% afgeboekt op de portfoliowaarde van de vastgoedfondsen waarin bijna een half miljard euro is belegd.

De fondsen hebben een UCITS-structuur, maar worden volgens een woordvoerder van Kames Capital 'niet actief verkocht' buiten het Verenigd Koninkrijk. 

De woordvoerder geeft als reden op voor de ingreep dat op korte termijn ‘volatiliteit in de markt is te verwachten’ en de ‘uitwerking van de naderende Brexit op de Britse economie en vastgoedmarkt lastig is te voorspellen.’ "De ingrepen zijn bedoeld om beleggers te beschermen. We kunnen niet goed de portefeuillewaarde vaststellen door het gebrek aan transacties in de Britse vastgoedmarkt na het besluit van Groot-Brittannie om de Europese Unie te verlaten."

Ook andere aanbieders van Britse vastgoedfondsen hebben tot 10% afgeboekt op de intrinsieke waarde van hun fondsen. De handel in tien Britse vastgoedfondsen met een totale waarde 25 miljard pond is tot nader orde opgeschort. 

Kames Capital

Kames Capital opereert vanuit Edinburgh en London en beheerde op 31 maart van dit bijna 73 miljard euro. De nadruk ligt op fixed income, aandelen, vastgoed en multi-assets voor institutionele en particuliere beleggers in Groot-Brittannië en daarbuiten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen