Nieuws

Munsters CEO bij Rothschild AM

Roderick Munsters - oud-topman van Robeco - wordt de nieuwe ceo van Edmond de Rothschild Asset Management.

Volgens Citywire wordt Roderick Munsters - oud-topman van Robeco - de nieuwe ceo van Edmond de Rothschild Asset Management. Hij volgt Laurent Tignard op, die vertrekt na drie jaar aan het hoofd van de private bank te hebben gestaan. 

Tignard heeft bij de private bank orde op zaken gesteld en de vermogensbeheerder opnieuw gestructureerd. De fondsen zijn gewijzigd naar een Sicav-structuur, waardoor zij beter toegankelijke werden voor internationale beleggers. De assetmanager wil internationaliseren en groeien. Een doelstelling van Tignard was om het beheerde vermogen te laten groeien met 20 miljard euro. Edmond de Rothschild heeft nu in totaal 78 miljard euro onder beheer.

Munsters heeft in zijn tijd bij Robeco het beheerde vermogen meer dan verdubbeld. Bij zijn vertrek beheerde Robeco in totaal 260 miljard euro. Het hoofdkantoor van Edmond de Rothschild AM bevindt zich in Parijs en Munsters moet rechtstreeks rapporteren aan Ariane de Rothschild, topvrouw van het familiebedrijf. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus