Nieuws

Lyxor lanceert nieuwe factor ETF’s

Lyxor ETF en JPMorgan zetten samen een reeks van risk factor ETF’s in de markt. Komende maand krijgen zij hun notering.

Lyxor ETF en JPMorgan zetten samen een reeks van risk factor ETF’s in de markt. In de loop van juli moeten de smart bèta ETF’s hun notering krijgen. Deze nieuwe reeks producten past in de ontwikkeling van smart bèta ETF’s waarmee Lyxor de belegger meer risicospreiding wil bieden. 

Volgens Arnaud Llinas van Lyxor ETF is er een groeiende belangstelling onder beleggers voor factorbeleggen en sluiten deze risk factor ETF’s aan bij de behoefte aan dit soort instrumenten. De strategie van Lyxor focust op vijf factoren: kleine omvang, value, momentum, low bèta en kwaliteit.

JPMorgan zorgt voor de indices en herkent de zoektocht bij beleggers naar kostenefficiënte en risicogewogen alternatieven. De ETF’s worden gebaseerd op de smart bèta indices van JPMorgan, die ontworpen zijn om blootstelling te geven aan specifieke risico- en rendementsfactoren.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?