Nieuws

Prima start Income-fonds M&G

M&G European Income Fund laat in het eerste jaar een prima rendement zien en zag stevige instroom.

Iets meer dan een jaar geleden zag het European Income Allocation Funds van M&G het licht. Inmiddels beheert fund manager steven Andrews meer dan een half miljard met zijn mixfonds en dat doet hij goed. Sinds inceptie heeft het fonds ene rendement van 10,95% gerealiseerd tegen een peer group-gemiddelde van 6,47% (Morningstar-categorie EUR Moderate Allocation Global).

Andrews schrijft het prille succes toe aan zijn holistische benadering. “Wij hebben het over het pensioengeld van mensen. Zij vragen van ons dat wij voor hen inkomen genereren over een langere periode. Wij houden de risico’s dus op alle fronten in het oog.”

Andrews zegt dat volatiliteit ten onrechte wordt gezien als grote bedreiging. “Volatiliteit is van alle tijden. De crux zit hem in het niet te veel betalen voor de activa. Ons doel is een rendement van 4% met een vermogensgroei van 2% tot 4% per jaar over een lange termijn.”

Hoewel het fonds 'pensioengeld van mensen' beheert, schuwt het niet op kortetermijnbewegingen in te spelen. Andrews speurt daarbij naar onderwaarderingen in alle assets en probeert munt te slaan uit kortstondige koersschommelingen, waarij hij rendement probeert te halen als de waarderingen zich weer richting normaal niveau begeven. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen