Grootbeleggers en regulering zijn sleutels tot succes bitcoin Naarmate meer institutionele beleggers instappen is er maar een weg voor de bitcoin-koers: omhoog. Cathie Wood droomt al van een koers van 500.000 dollar. 29 december 2021 09:00 • Door IEXProfs Redactie Is meer regelgeving altijd negatief voor beleggingen? Niet altijd, zegt fondsmanager Pat Tschosik van Ned Davis Research in een column voor Institutional Investor. In het geval van bitcoin kan het zelfs heel positief uitpakken, omdat het de weg opent voor institutionele beleggers om in te stappen. Cathie Wood Tschosik wijst onder andere op een uitspraak van een bekende belegger in groeiaandelen, Cathie Wood van Ark Investment Management. Zij denkt dat één bitcoin een half miljoen dollar meer waard kan worden als instituten instappen en het cryptobelang hun de portefeuille verhogen naar 5%. Wood geeft toe dat het getal van 500.000 een beetje natte vinger werk is, maar ze is zeker dat de sleutel tot succes voor de bitcoin-koers is als instituten het gaan zien als echt alternatief. En dat is alleen mogelijk met meer regulering. Alternatieve belegging Wood wijst erop dat institutionele beleggers behoefte hebben aan beleggingsproducten die weinig correlatie vertonen met de rest van de beurs. Aan die voorwaarde voldoet bitcoin. Verder denkt ze dat instituten door de lage rente en dividenden gedwongen worden op zoek te gaan naar alternatieven. Dat kan bitcoin zijn, maar alleen als er een zekere veiligheid gewaarborgd is door toezicht op die sector. Volgens Tschosik moet er een onderscheid gemaakt worden tussen cryptovaluta, zoals bitcoin, en afgeleide producten zoals tokens. Het is deze derivatenmarkt die nu grotendeels nog ongecontroleerd is door de Amerikaanse toezichthouder SEC. Als dat verandert dan zijn er nieuwe kansen voor bitcoin. Correlatie blijft niet laag Maar Wood waarschuwt dat de correlatie tussen bitcoin en reguliere beleggingsproducten groter wordt als bitcoin geaccepteerd wordt door de brede beleggingsgemeenschap. Tschosik ziet nog een ander probleem. De kans is groot dat als de beurs echt crasht, bitcoin meeduikt. Dat blijkt ook uit eerdere beurscorrecties. Toch is Tschosik al met al positief over de vooruitzichten van bitcoin. Zolang institutionele beleggers meer bitcoins kopen, is de trend omhoog. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Opinie 08:00 Aanhouden cash is zelden een goed idee Cash is king? Daar denken ze bij JP Morgan AM toch wel anders over.
Obligaties 08:00 Obligatiebelegger Pimco is positief over ... obligaties Minder immigratie en hogere importheffingen zullen de groei van de Amerikaanse economie afremmen, terwijl Europa verder achterop dreigt te raken. In deze context bieden obligaties aantrekkelijke rendementen en zullen ze in 2025 een cruciale rol spelen in beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 20 jan Beurseuforie is niet houdbaar Optimix kan zich niet vinden in het huidige positieve beurssentiment. Hogere Amerikaanse handelstarieven zijn wel degelijk een groot gevaar. Vandaag vindt de inauguratie van Trump plaats, dus we zullen snel weten of een heuse handelsoorlog dreigt.
Assetallocatie 16 jan De juiste keuzes van Europese ETF-beleggers Noussair Aatil van State Street SPDR ETF's neemt nog even de Europese ETF-cijfers over geheel 2024 en over de laatste maand van het jaar met u door. Twee beleggingen bleken dominant. Amerikaanse aandelen en obligaties met ultra korte looptijden werden verreweg het meest gekocht.
Assetallocatie 16 jan Private beleggingen hebben wind en klanten mee BlackRock en Schroders zijn beide reuze enthousiast over private beleggingen. Private equity, private debt, infrastructuur en vastgoed bieden alle spreiding en mooie rendementskansen.
Assetallocatie 15 jan Candriam kiest voor Amerikaanse aandelen en Europese obligaties Ervan uitgaande dat de wereld dit jaar niet te maken krijgt met een hevige handelsoorlog gaat Candriam voor aandelen uit de VS en de opkomende markten, voor obligaties uit Europa, en koopt het bij elke verzwakking extra goud bij.