Nieuws

Groen Fondsen Triodos en BNP samen

BNP Paribas Groen Fonds gaat per eind mei zijn activa onderbrengen in het Triodos Groenfonds

BNP Paribas Groen Fonds en Triodos Groenfonds willen de activa van BNP Paribas Groen Fonds onderbrengen in Triodos Groenfonds. Dit doen zij tegen uitgifte van aandelen Triodos Groenfonds aan BNP Paribas Groen Fonds. BNP Paribas Groen Fonds wordt na de transactie opgeheven. Deze transactie zal naar verwachting geëffectueerd worden op 31 mei 2013.

De Nederlandse markt voor groenfinanciering is dermate lokaal gedreven en ontwikkelt zich dusdanig specialistisch, dat dit optimaal beheer van BNP Paribas Groen Fonds door BNP Paribas IP niet ten goede komt. Uiteindelijk heeft dit BNP Paribas Investment Partners doen besluiten om op zoek te gaan naar alternatieve mogelijkheden voor het fonds.

“Het aanbieden van wereldwijde beleggingsoplossingen die het milieu positief ondersteunen staat hoog in het vaandel bij BNP Paribas IP en daar zullen wij in Nederland mee doorgaan middels ons wereldwijde Socially Responsible Investment (SRI) aanbod. Nederlandse groenprojecten behoren echter niet tot de core business. Het opgaan van BNP Paribas Groen Fonds in Triodos Groenfonds is voor de aandeelhouders van BNP Paribas Groen Fonds daarom een passende oplossing”, aldus Bart Vemer, Regional Head of Distribution Benelux bij BNP Paribas Investment Partners.

Per ultimo maart 2013 bedroeg het fondsvermogen van Triodos Groenfonds EUR 469 miljoen en dat van BNP Paribas Groen Fonds 175 miljoen euro.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus