Nieuws

Aegon AM benoemt Karin Roeloffs tot hoofd Fiduciair Management

Roeloffs zal in deze nieuw gecreëerde functie voorzitter worden van het Fiduciair Management Comité en verantwoordelijk zijn voor de verdere ontwikkeling van de fiduciaire activiteiten van Aegon Asset Management.

Roeloffs zal in haar nieuwe rol rapporteren aan Chris Thompson, Hoofd Client Group van Aegon AM, en start op 1 december.

Aegon AM heeft recent een wereldwijde groeistrategie geïmplementeerd. Zo zijn wereldwijd alle activiteiten samengebracht om de resultaten voor klanten te verbeteren. 

De fiduciaire business maakt een belangrijk onderdeel uit van deze nieuwe strategie, waarin activiteiten die voorheen onder het label TKPI werden uitgevoerd gecombineerd worden met de dienstverlening van de wereldwijde Aegon AM organisatie.

Ruime ervaring

Roeloffs heeft meer dan 30 jaar ervaring in de financiële dienstverlening, met een sterke achtergrond in beleggingsstrategie, klantrelaties, corporate governance en risicobeheer.

In haar huidige rol als onafhankelijk adviseur werkt zij samen met vermogensbeheeradviesbureau Avida International. Zij geeft hier advies over onder andere beleggingsstrategieën, organisatie- en bestuurlijke vraagstukken.
Roeloffs' eerdere functies zijn onder andere Market Business Leader bij Mercer Investments (Benelux), waar zij leiding gaf aan een team van 25 consultants die pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen adviseren.

Daarvoor was zij Hoofd Client Portfolio Management bij APG Asset Management en vervulde zij verschillende functies bij ABN Amro Asset Management, haar laatste rol hier was Hoofd Financial Institutions & Corporate Clients Benelux. Roeloffs zat ook in de Raad van Toezicht van Algemeen Pensioenfonds STAP, maar heeft haar functie daar nu neergelegd.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus