Nieuws

De 10 beleggingsthema's voor de komende 10 jaar

Capital Group kijkt ver vooruit en benoemt de tien belangrijkste beleggingsthema’s voor het aankomende decennium.

 1. De groten worden alleen maar groter 
  Dit geldt voor veel sectoren, maar het meest voor de digitale markt. In 2007 beheerden Google (Alphabet) en Facebook bijvoorbeeld maar 4% van het online advertentieaanbod. In 2019 was dat al 34%.

 2. Iedereen wil de cloud in
  “We zijn in twee maanden gegroeid voor twee jaar," zei Satya Nadella, CEO van Microsoft, naar aanleiding van de fors toegenomen vraag door de coronacrisis. Softwareplatforms als Amazons AWS en Microsofts Azure blijven terrein winnen.

 3. Innovatieve leiders staan op in opkomende markten
  Noemden we Alibaba eerst nog het Amazon van China, inmiddels is het zelf, net als bedrijven als Baidu, Pinduoduo en Meiuan, een innovatieve koploper.

 4. Een middel tegen kanker ligt binnen handbereik
  China lijkt het land te zijn waar de meest medicijnontwikkelingen vandaan zullen komen.

 5. De zorg komt bij je thuis
  Sinds de coronacrisis is het krijgen van zorg vanuit huis het nieuwe normaal. Telezorg en diagnostisering vanuit huis gaan de komende tien jaar steeds belangrijker worden.

 6. Content blijft king, mits gestreamd
  Ongeveer een derde van alle TV-content wordt op dit moment gestreamd door bedrijven als Netflix, Disney+ en Amazon Prime. In 2030 is dat waarschijnlijk rond de 80%.

 7. Kunstmatige intelligentie ontketent nieuwe techrevolutie
  Niks om bang voor te zijn, machines kunnen zichzelf al langer nieuwe dingen leren. Dat is bijvoorbeeld hoe de algoritmes van Facebook, Netflix en Amazon werken.

 8. Zelfrijdende auto’s gaan de weg op
  Ook een vorm van kunstmatige intelligentie en inmiddels al ontwikkeld door Google en Zoox, een start-up waar Amazon eerder dit jaar 1,3 miljard dollar voor bood.

 9. ESG is een steeds belangrijkere pijler in portefeuilles
  Maatschappelijk verantwoord beleggen is niet nieuw, maar in 2020 zien we dat veel assetmanagers, waaronder Capital Group, hun portefeuilles echt op ESG indelen. Die trend zet verder door.

 10. De strijd tussen de VS en China heeft vele consequenties
  Bedrijven moeten een kant gaan kiezen en zichzelf herdefiniëren om beide markten te kunnen bedienen.

Hier vindt u het uitgebreide verhaal, inclusief cijfers en grafieken.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie