Nieuws

ING dumpt externe fondsen

ING gaat voor beleggende klanten minder gebruik maken van externe fondsbeheerders. Vanaf 1 april moeten klanten van ING het met het ING Select Fund doen. Hierin zijn veel beleggingsfondsen vervangen door individuele aandelen en obligaties.

Voordeel van het ING Select Fund is onder meer dat ING sneller kan inspelen op veranderende marktomstandigheden. Doordat het vermogensbeheer hiermee efficiënter wordt, bereikt ING ook een kostenbesparing. Dat leidt voor vrijwel alle beleggingsklanten tot lagere kosten, belooft de bank in het begeleidende persbericht.

Bob Homan, hoofd ING Investment Office: “De afgelopen tien jaar hebben de door ING beheerde portefeuilles met individuele aandelen en obligaties beter gepresteerd dan portefeuilles met daarin alleen beleggingsfondsen. We verwachten deze resultaten door te trekken."

Bob Homan van ING

Zelfde risicoprofiel

ING-klanten die eenmaal zijn overgezet naar het ING Select Fund kunnen voortaan op elk moment geld opnemen of inleggen. Dat is nu niet het geval. In hun persoonlijke overzicht zien klanten exact de verdeling in percentages van alle beleggingen waarmee het ING Select Fund is samengesteld. De invulling van het ING Select Fund blijft in lijn met het risicoprofiel en de beleggingsstrategie van de klant. 

In het ING Select Fund combineert de bank fondsbeleggingen met individuele Europese en Amerikaanse aandelen en obligaties. Voor beleggingscategorieën die de bank zelf niet beslaat, blijft ING ook in de toekomst gebruikmaken van beleggingsfondsen beheerd door externe fondsbeheerders. Dit geldt bijvoorbeeld voor beleggingen in opkomende markten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?