Nieuws

James Bateman begint eigen beleggingsboutique

James Bateman, voormalig hoofd multi-asset bij Fidelity International, heeft een eigen beleggingsboutique opgericht. De naam van de firma is inmiddels bekend: New Value Investment. Bateman wacht nog op toestemming van toezichthouders.

Zoals de bedrijfsnaam al vertelt, richt Bateman zich op waardebedrijven, maar dan wel nieuw gedifinieerd. Volgens Bateman kunnen bedrijven op de lange termijn enkel en alleen waarde toevoegen als zij zich echt verantwoordelijk opstellen.

In een verklaring op de website van het bedrijf staat hierover te lezen: "Succesvolle bedrijven zijn niet de bedrijven die hun werknemers zo veel mogelijk uitknijpen, die de maatschappij en het milieu met voeten treden, of die hun klanten met weinig verhulde minachting behandelen."

James Bateman

Lees ook: James Bateman verlaat Fidelity International

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus