Nieuws

Topbelegger adviseert meer cash

Lim Chow Kiat, de CEO van het zesde grootste sovereign wealth fonds ter wereld zegt dat het nu wellicht een goed idee is om meer cash aan te gaan houden.

De onzekerheid neemt toe, bedrijfswinsten dalen, economische groei is onzeker en beleidsmakers hebben wellicht onvoldoende munitie om economieën draaiende te houden. 

Beleggers ouden er volgens Lim, die 440 miljard dollar beheerd voor het GIC-fonds in Singapore, goed aan doen om meer in cash te gaan, aldus Marketwatch

Het is niet de eerste keer dat Lim beleggers waarschuwt voor een afkoelende wereldeconomie. In maart was hij al ongerust en daarvoor waarschuwde hij ook al voor lagere winsten en oplopende handelsspanningen. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen