Nieuws

Beleggers in alternatives willen duurzaam investeren

Uit onderzoek van Prequin blijkt dat de helft van de respondenten niet in een alternatieve belegging stapt als het niet voldoet aan hun ESG-eisen.

In de enquête gaf 48% van de respondenten aan dat ze niet in een hedgefonds, private equity of andere alternatieve belegging stappen als het product niet voldoen aan hun eigen ESG-eisen, schrijft Citywire.  

Zo'n 42% van de hedgefondsbeleggers geven aan dat zij hun belang in het fonds zouden verkopen vanwege het niet voldoen van de fondsmanager aan ESG-factoren. Van de ondervraagden had 35% al ESG-richtlijnen voor hun private equity-beleggingen, 12% heeft een ESG-plan voor hun grondstoffenportefeuille. 

Aanbieders van alternatieve fondsen zijn zich volgens Prequin bewust van de toenemende focus van beleggers op ESG. Ze verstrekken steeds vaker informatie over in hoeverre hun beleggingen duurzaam zijn. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus