Nieuws

Het zit even niet mee in Duitsland

Fondsmanager Tim Albrecht van het DWS Deutschland-fonds is pessimistisch over beleggingen in Duitsland.

Tegen Bloomberg zegt de fondsmanager dat, hoewel hij wegens het begellingsbeleid gedwongen is om in Duitse aandelen te beleggen, hij geen koopadvies voor de korte termijn zou willen geven voor de Duitse markt. 

Hij verwacht dat het eerst economisch slechter zal gaan in Duitsland, voordat het weer beter zal gaan. Alle winstwaarschuwingen deze zomer laten zien dat Duitsland structurele problemen heeft en geen cyslische, aldus de fondsmanager. 

De economische motor van Europa is duidelijk stuk. Albrecht is enthousiast over slechts vijf DAX-aandelen, zonder die aandelen te noemen. Volgens Bloomberg zijn de grootste belangen van zijn fonds SAP, Allianz en Siemens. Hij is het meest belegd in de financiële sector. 

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus