Nieuws

David Einhorn zit short bedrijfsobligaties

David Einhorn vindt dat rating agencies veel te mild zijn voor bedrijven met torenhoge schulden. Hij zit short junk- en investment grade-obligaties.

Einhorn had het eerder bij het rechte eind. Hij zag de problemen op de obligatiemarkt in 2008 aankomen. Nu ziet hij weer een probleem opdoemen voor beleggers. 

De met schulden overladen bedrijven, die volgens hem veel te mild worden beoordeeld door rating agencies. In een brief aan beleggers schrijft hij: 

“Rating agencies have been complacent and allowed debt/Ebitda and debt/equity ratios to deteriorate without a corresponding reduction in credit ratings. Meanwhile, we are a decade into an economic recovery and there are signs the economy may be slowing.”

Lehman goed gezien

Goede redenen om voorzichtig te doen met bedrijfsobligaties. Maar Einhorn gaat nog een stapje verder. De hedgefondsbelegger zit short junk- en investment grade-obligaties. 

In 2008 vond Einhorn dat Lehman Brothers te veel risicovolle (hypotheek)schulden in de boeken had staan. Hij kreeg gelijk, maar zijn fonds kent ook flinke dips.

Over 2018 verloor zijn vlaggenschip 34% van zijn waarde. Waardebeleggen was toen geen succes. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie