Erik van de Weele naar Allianz Global Investors Erik van de Weele is sinds 1 april senior relatiebeheerder wholesale Benelux voor Allianz Global Investors. Daarvoor werkt hij meer dan twaalf jaar voor eerst Henderson en daarna Janus Henderson. Vanwaar de overstap? 3 april 2019 16:15 • Door Rob Stallinga Jarenlang was hij het uithangbord van, eerst het Britse beleggingshuis Henderson en daarna van het fusiebedrijf Janus Henderson Investors, maar Erik van de Weele is maandag 1 april begonnen bij Allianz Global Investors als senior relatiebeheerder wholesale Benelux, een functie waar hij bijzonder veel zin in heeft. "Ik heb meer dan twaalf jaar gewerkt bij Henderson. Lange tijd was de Benelux mijn werkterrein, maar in het laatste jaar hield ik me alleen nog bezig met Nederland en Vlaanderen. Dat ik niet langer naar de kantoren in Brussel en Luxemburg ging, voelde ik als een gemis." Nieuwe producten Niet alleen is zijn nieuwe werkterrein ruimer, ook het palet aan producten, dat Van de Weele nu onder de aandacht moet brengen is groter. AllianzGI scoort in België met name met multi-asset-producten en ook SRI is er in opkomst. In Nederland heeft AllianzGI bijvoorbeeld succes met factorbeleggen. "Ik heb nu meer in mijn koffertje dan ervoor." Van de Weele verwacht niet dat hij te maken krijgt met een hele nieuwe bedrijfscultuur. "Ik val onder Tim Soetens, branchemanager voor Nederland en hoofd wholesale Benelux. De salescultuur bij mijn nieuwe werkgever zal niet heel anders zijn dan ik gewend ben. In de Benelux is Allianz GI, in tegenstelling tot Duitsland, niet zo groot. Lekker slagvaardig. Niet te veel procedures. Een uitdaging!" Steeds meer ervaering gevraagd Voor Tim Soetens was de keuze voor Van Weele niet meer dan logisch: "We hadden behoefte aan iemand met heel ervaring, omdat klanten steeds meer op zoek zijn naar maatwerk. Dat was tot niet zo lang geleden niet zo vanzelfsprekend. Voor het bieden van maatwerkoplossingen is diepe kennis van klanten nodig. Daarom is ervaring zo belangrijk. Zo kwamen we uit bij Erik." Rob Stallinga is financieel journalist. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Deel via:
ESG 10 jul "Er vindt een filosofische transitie plaats bij biodiversiteitbeleggen" Dat stelt Jeroen Bos, hoofd aandelen bij vermogensbeheerder AXA Investment Managers.
J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management 18 apr "Reshoring biedt mooie kansen voor groene beleggers" Volgens fondsmanager Daniel Lurch van het JSS Sustainable Equity Green Planet fonds van J. Safra Sarasin profiteren met name de duurzaamste bedrijven van de huidige herschikking van de wereldwijde productieketen. Welke dat zijn?
Impactbeleggen 11 apr “Het is fijn om goed te doen” Ook buiten Nederland is impactbeleggen ontdekt. Het Schotse Baillie Gifford bijvoorbeeld lanceerde in 2017 het Positive Change Fund. Vlak voor Pasen was Rosie Rankin, medeverantwoordelijk voor dit fonds, over in Amsterdam voor de tweedaagse Impact Europe Summit in de Beurs van Berlage. Rob Stallinga sprak met haar.
Impactbeleggen 03 apr "Impactbeleggers staan aan de goede kant van de geschiedenis" Hadewych Kuiper, directeur beleggingen bij Triodos IM, is niet onder de indruk van alle berichten dat duurzaam beleggen het beste heeft gehad. "Zo ziet tegenwerking van vooruitgang eruit."
Impactbeleggen 30 jan JSS Green Planet Fund: Kansrijk beleggen in een groene toekomst Beleggen in de toekomst is volgens S. Safra Sarasin beleggen in de groene transitie. Lees meer over het JSS Sustainable Equity Green Planet Fund, dat in de laatste drie jaar niet alleen hard is gegroeid maar ook sterk heeft gepresteerd.
ESG 17 jan ESG is dood, lang leve ESG 2.0! Matt Christensen, hoofd duurzaam en impact beleggen bij Allianz Global Investors, schetst de vijf belangrijkste duurzaamheidsthema's van 2024. Politieke verdeeldheid dreigt het grootste struikelblok te worden.