Nieuws

Janus Henderson lanceert Absolute Return obligatiefonds

Voor obligatiebeleggers die streven naar een positief rendement zonder hoge volatiliteit heeft Janus Henderson Investors het Absolute Return Income Fund gelanceerd.

De lage obligatierentes, veel van de rentes op Europese staatsobligaties zijn nog altijd negatief, maken angstig. Rentestijgingen doen extra pijn. Voor obligatiebeleggers die streven naar een positief rendement zonder hoge volatiliteit heeft Janus Henderson Investors het Janus Henderson Absolute Return Income Fund (EUR) gelanceerd.

Dit ICBE-fonds is genoteerd in euro’s en gevestigd in Dublin. Het is geregistreerd voor verkoop in verschillende Europese markten. Het fonds is een aanvulling op het al bestaande Absolute Return Income Fund dat is genoteerd in Amerikaanse dollars.

Kortlopend en kredietwaardig

De beleggingsbenadering van het nieuwe fonds zal gelijk zijn aan die van de Absolute Return Income strategie. Het fonds streeft naar een positief rendement in verschillende marktomgevingen. De nadruk ligt op een lage volatiliteit en kapitaalstabiliteit, hoewel dit niet gegarandeerd is.

De beheerders beleggen vooral in verschillende wereldwijde investment- gradeobligaties met een kortere looptijd. Daarnaast beleggen ze ook in een klein aantal op derivaten gebaseerde strategieën die worden ingezet om de neerwaartse risico's te beheren en extra rendement te genereren

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen