Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals met elkaar in contact brengen. Van inzicht naar inspiratie. Ook partner worden? Wij vertellen u graag meer. Sluit
Nieuws

State Street Global Advisors: Alle ogen gericht op China

We zijn positief over de langetermijngroei van de Chinese economie, zegt Antoine Lesné, Hoofd SPDR ETF strategy & research bij State Street Global Advisors.

In 2019 gaat de Chinese markt verder open voor buitenlandse beleggers. De hogere weging van China binnen wereldwijde obligatie- en aandelenindices zal tot een enorme kapitaalstroom richting China leiden.

Antoine Lesné

Waarom kan beleggen in China in 2019 interessant zijn?

Lesné: “Na de uitverkoop van dit jaar zijn de aandelenwaarderingen in China veel aantrekkelijker geworden. De verwachte koers-winstverhouding is elf voor de MSCI China Index, vergeleken met een historisch gemiddelde van twaalf en zestien voor de aandelen van ontwikkelde markten. Chinese obligaties bieden ook extra spreiding en een hoger rendement met een lager renterisico vergeleken met ontwikkelde markten.”

Maar de economische groei in China zwakt toch af?

“Op de langere termijn zou het groeiverhaal van de Chinese consumptie intact moeten blijven. Op voorwaarde dat de VS en China hun geschil kunnen oplossen en zo een jarenlange impasse vermijden. Binnen State Street Global Advisors gaan we uit van 6% groei in 2019. Dat is aanzienlijk hoger dan onze groeiverwachting van 2,2% voor ontwikkelde markten. Als die relatie verbetert, kunnen beleggers misschien profiteren van het slechte nieuws dat al in de Chinese aandelenprijzen verrekend zit.

Hoe zit het dan met de aanpassingen van de index?

“China blijft een van de grootste onderwogen posities bij beleggers, maar het land reageerde vlot op de vereisten van grote obligatie- en aandelenindices voor de opkomende markten. We verwachten dat China vanaf 2019 steeds zwaarder zal worden meegewogen. In de breed gespreide Emerging Markets aandelen ETF’s en Emerging Markets Local Currency obligatie ETF’s groeit de allocatie naar China mee met deze zwaardere indexwegingen. Wij geloven dat dit uitstekend past in een langetermijnstrategie met hogere rendementsverwachtingen dan die op de ontwikkelde markten.”

Lees meer

De impact van het coronavirus