Nieuws

BNP Paribas AM start twee nieuwe private debt-strategieën

BNP Paribas Asset Management introduceert twee private debt-strategieën (infra en vastgoed) en versterkt de bijbehorende beheerteams.

BNP Paribas AM heeft eind 2017 twee Private Debt-strategieën geïntroduceerd, European Infra Debt Fund en European Real Estate Debt.

Hiermee begeeft BNPP AM zich naar eigen zeggen voor het eerst op de markt voor schuldpapier in de sectoren infrastructuur en vastgoed. European Infra Debt belegt in niet-achtergestelde ongedekte leningen in Europa in onder meer de sectoren transport, sociale infrastructuur, telecommunicatie, duurzame energie, conventionele energie en nutsbedrijven.

European Real Estate Debt belegt in niet-achtergestelde ongedekte commercieel-vastgoedleningen gespreid over de hele Europese markt, waaronder kantoren, winkels, distributiecentra, hotels, bedrijfspanden en niet-standaardobjecten.

Ervaring met schuldinstrumenten

Het vermogen van beide strategieën wordt belegd op basis van een specifiek openarchitectuurmodel. De beleggingen vinden plaats via directe leningen en partnerships met banken. Daarbij wordt ook een beroep gedaan op de kennis en ervaring van de infrastructuur- en vastgoedonderdelen van BNP Paribas Group.

In beide strategieën ligt sterk de nadruk op de toepassing van Environmental, Social en Governance (ESG)criteria bij de selectie van beleggingen. Beide strategieën worden beheerd door een team van ervaren beleggingsspecialisten die robuuste beleggingsprocessen hanteren.

Sinds de komst van Karen Azoulay als Head of Infrastructure Debt en Philippe Deloffre als Head of Real Estate Debt in het tweede kwartaal van 2017 zijn de teams versterkt met drie nieuwe senior specialisten. Pauline Fiastre en Vincent Guillaume hebben samen bijna 30 jaar ervaring met infrastructuurfinanciering.

Zij hebben beiden gewerkt bij banken die een vooraanstaande rol spelen in schuldinstrumenten voor infrastructuur, en hebben daar een grote verscheidenheid van infrastructuurtransacties in uiteenlopende sectoren en regio’s geïnitieerd, gestructureerd en begeleid.

Frédéric Soulié is al meer dan 20 jaar een specialist in internationale vastgoedfinanciering en heeft ruime ervaring met de initiëring, structurering en distributie van leningen in alle vastgoedbeleggingsklassen in de VS en Europa. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie