Nieuws

Aziatische obligaties zijn te duur

Indonesië kan nog net, maar de EMD-fondsmanager Luc D’hooge van Vontobel heeft Azië in het algemeen onderwogen in zijn fonds.

Dat lezen we niet vaak, dat een belegger Azië, en in dit geval Aziatische obligaties, te duur vindt. Luc D’hooge heeft de regio Azië onderwogen in het Vontobel Fund EMD-fonds. Slechts 12,4% van het fonds is gealloceerd naar Azië. 

D’hooge zegt tegen Citywire dat hij weinig waarde ziet in Aziatische obligaties, op Indonesië na. Eerder had hij nog posities in high yield-delen van Azië, zoals Sri Lanka en Mongolië, maar vooral Mongolië werd erg populair, waardoor hij de meeste exposure naar dat land verkocht heeft. 

Over het algemeen vindt hij Aziatische obligaties te duur. De Filippijnen zijn daar volgens hem een goed voorbeeld van. De economie groeit flink, maar D’hooge betwijfelt of de economie het zo goed zal blijven doen onder president Duterte. Die is namelijk betrokken bij een flink aantal schandalen.

Dat dit soort obligaties deel uitmaken van de benchmark, is voor hem geen reden om ze evengoed te kopen. Sterker, hij denkt dat ze deels zo duur zijn geworden omdat ze in benchmarks zitten (of wellicht ook omdat lokale beleggers flink aan het kopen zijn geslagen). 

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?