Nieuws

In beeld: De explosieve groei van obligaties opkomende markten

De markt van opkomende marktenobligaties groeide sinds 1995 van acht landen tot 81 nu. Ook is er tegenwoordig meer te koop dan alleen staatsobligaties genoteerd in US dollar.

In de jaren 1990 introduceerde J.P. Morgen de eerste index voor staatsobligaties, die in dollars noteerden, uit opkomende markten. Deze index bestond in 1995 uit slechts acht landen. Sindsdien de wereld, en daarmee ook de uitgegeven obligayies, van opkomende landen hard gegroeid. Er werden ook indices toegevoegd voor bedrijfsobligaties, en voor obligaties die in lokale munten noteren.

“Met ondertussen meer dan 80 landen vertegenwoordigd, kan je niet langer spreken van een niche voor beleggers”, zegt Nicolas Schlotthauer, Head of Emerging Markets Sovereign Bonds bij Deutsche Asset Management. “Dit beleggingsuniversum zal verder groeien, en meer en meer uitgevers van schuldpapier zullen in de index worden opgenomen.”

EMD is een groeimarkt

De groei van de markt van opkomende landenobligaties

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen