Nieuws

ASN investeert 25 miljoen dollar in eco.business Fund

ASN Bank steekt 25 miljoen dollar in het eco.business Fund. Dit fonds verstrekt leningen aan ondernemers in Latijns-Amerika die bijdragen aan het behoud en de versterking van biodiversiteit.

Het fonds helpt de ondernemers in de sectoren landbouw, visserij, bosbouw en ecotoerisme om duurzamer te werken. Met de financiering van ASN Bank is het aandeel particuliere investeerders in het eco.business Fund toegenomen tot een derde van het totaal toegezegde fondsvermogen, aldus duurzaam-beleggen.nl.

Het eco.business Fund verstrekt via lokale banken en microkredietverstrekkers kleine leningen aan ondernemers zoals koffieboeren, vissers en bananentelers. Het fonds is vooral actief in Latijns-Amerika en de Caraïben.

Ondernemers kunnen aanspraak maken op het fonds als ze aan een duurzaamheidskeurmerk voldoen en dus duurzaam produceren. Ook moet de onderneming op een greenlist staan van activiteiten die biodiversiteit versterken. Ondernemers die een lening ontvangen, krijgen ook technische ondersteuning van het fonds om biodiversiteit nog meer te versterken.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus