Jorge Groen is freelance journalist. Hij was voorheen hoofdredacteur van IEXProfs en IEXGeld en werkte onder meer als journalist voor het Financieele Dagblad en voor RTL Z. Tevens is hij oud-hoofdredacteur van Nederlands Pensioen- en Beleggingsnieuws (NPN). Hij schrijft over financiële markten, beleggen, fondsen en pensioenen.

Nieuws

Van Lanschot beheert duurzaam

Van Lanschot biedt sinds deze maand duurzaam vermogensbeheer aan voor klanten met een half miljoen euro of meer te beleggen.

Van Lanschot biedt sinds deze maand duurzaam vermogensbeheer aan voor klanten met een belegd vermogen van een half miljoen euro of meer.

De groene vermogensbeheerpropositie, Duurzaam+ geheten, is een van de drie keuzes die A La Carte-klanten, met belegbare vermogens van een half miljoen euro of meer, vanaf deze maand kunnen maken.

De andere twee zijn de allround-oplossing Van het Huis en Index, een goedkopere variant met alleen indexfondsen. Een combinatie van de drie is ook mogelijk, benadrukt Van Lanschot.

De beleggingen van klanten die kiezen voor Duurzaam+ worden gescreend op duurzame criteria. MSCI voert de duurzaamheidsanalyse uit. Er wordt gebruik gemaakt van zowel duurzame beleggingsfondsen van Kempen Capital Management als die van externe aanbieders.

Duurste uit met Duurzaam+

Afhankelijk van het risicoprofiel varieert de jaarlijkse beheervergoeding van 0,79% tot 1,51%. Daarmee zijn de kosten voor Duurzaam+ identiek aan die van Van het Huis.

In tegenstelling tot klanten van de online vermogensbeheeroplossing EVI van Van Lanschot staat A La Carte-klanten een persoonlijke adviseur ter beschikking.

Duurzaam beleggen anno 2017


Jorge Groen is freelance journalist. Eerder werkte hij voor het Financieele Dagblad en RTL Z en hij is oud-hoofdredacteur van IEXProfs, IEXGeld en Nederlands Pensioen- en Beleggingsnieuws (NPN).

Lees meer

De impact van het coronavirus