Nieuws

Opnieuw soft close Nordeafonds

Vol is vol. Het Nordea 1 – Stable Emerging Markets Equity fund gaat op 1 februari as dicht voor nieuw geld.

Nordea Asset Management maakt vandaag bekend dat na de eerdere sluiting van het Nordea 1 - Stable Return Fund nu het Nordea 1 – Stable Emerging Markets Equity Fund dichtgooit voor nieuw geld. De soft close gaat op 1 februari in. Reden? Het fonds nadert de maximale capaciteit aan belegd vermogen.

Het fonds dat inmiddels 1.74 miljard dollar onder beheer heeft wordt sinds de lancering in oktober 2011 geleid door Claus Vorm and Robert Naess.

Over de afgelopen drie jaar boekte Nordea 1 - Stable Emerging Markets Equity Fund volgens Morningstar een gemiddeld jaarlijks rendement van 10,5% in euro's. Dat is 2% per jaar meer dan de benchmark. Dat maakt de populariteit logisch en daarmee ook de soft close.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

IEXFonds 40