Nieuws

De belangrijkste risico's in 2017

Oplopende inflatie is een risico in 2017, net als de politiek, nieuwe handelsbelemmeringen en de megaschuld van China.

Deze week bereikt de IEXProfs Research-database een mijlpaal; het niveau van 5000 researchdocumenten in de database is doorbroken. Naast de zeven rapporten van deze week is er dus nog keuze uit 4993 andere documenten.

Voldoende derhalve om inspiratie op te doen tijdens de kerstvakantie. Bedenk wel dat de database alleen toegankelijk is voor IEXProfs-lezers die zijn ingelogd. Wat kwam er deze week bij?

  1. Legal & General gooit er nog maar eens een Trumpwoordspeling tegenaan in de titel van de publicatie Is 2017 the year of Trumpflation? Maar afgezien van de woordgrap is de boodschap duidelijk. Oplopende Inflatie is een van de belangrijkste risicofactoren in 2017.

  2. Volgens BlackRock wordt de stijging van de Amerikaanse staatsobligatierente na de verkiezingen in de VS veroorzaakt door de stijgende economische groei en de inflatieverwachtingen, waardoor beleggers meer compensatie voor de toekomstige inflatierisico's eisen. Dit resulteert in een voorkeur van BlackRock voor inflation linked-bonds en aandelen.

  3. BNY Mellon ziet de risico’s voor 2017 vooral in de hoek van de politiek. Groeiende handelsbelemmeringen, China's toenemende schuldenlast en het opkomend populisme overal zijn de grootste risico's die beleggers bedreigen.

  4. Research Affiliates legt uit waarom de opkomende markten nog steeds interessant zijn om in te beleggen. De combinatie van lage waarderingen, goedkope munten en positieve groeivooruitzichten maakt het zelfs tot een perfect instapmoment.

  5. LGT is klaar voor 2017 met z'n assetallocatie voor het eerste kwartaal. Er is positieve aandacht voor inflation-linked-bonds (wederom), Japanse aandelen en alternatives.

  6. In The return of Risk geeft AXA IM aan dat oplopende rentes consequenties hebben voor de invulling van de assetallocatie. Het credo: wees minder defensief om de voordelen van een versnellende opwaartse cyclus te oogsten. Zolang het goed gaat uiteraard.

  7. Northern Trust kijkt als enige terug en bespreekt de hoogte- dan wel dieptepunten van het afgelopen jaar.

IEXProfs Research

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen