Nieuws

Hans van Houwelingen CEO van ACTIAM

VIVAT heeft Hans van Houwelingen benoemd als CEO van zijn vermogensbeheerder ACTIAM.

VIVAT heeft Hans van Houwelingen benoemd als CEO van zijn vermogensbeheerder ACTIAM. Daarmee is Van Houwelingen verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van ACTIAM, de verschillende beleggingsfondsen van VIVAT en externe klanten en het verantwoorde beleggingsbeleid.

Van Houwelingen is tevens benoemd als general manager Vermogensbeheer bij VIVAT. Van Houwelingen heeft bijna twee decennia ervaring binnen de beleggingswereld. Van Houwelingen is afgestudeerd aan de TU Eindhoven, is Chartered Financial Analist en behaalde een MBA aan Insead.

Hij startte zijn carrière bij ING Bank Nederland. Van Houwelingen stapte vervolgens over naar ING Investment Management, waar hij onder meer als CEO en CIO zeven jaar eindverantwoordelijk was voor de activiteiten in Griekenland en Polen.

Vanaf 2012 werkte Van Houwelingen als Global Head of Product en Regional Head of Emerging Europe voor NN Investment Partners, waarbij hij de dochterondernemingen in Centraal– en Oost Europa aanstuurde.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alles over de rente