Nieuws

Source ETF in de etalage

De pan-Europese ETF-aanbieder Source ETF is in de etalage gezet door private equityfirma Warburg Pincus.

De pan-Europese ETF-aanbieder Source ETF is in de etalage gezet. Dat is bevestigd door bronnen dichtbij de eigenaar, private equityfirma Warburg Pincus.

De ETF-aanbieder moet tussen 400 en 500 miljoen dollar opleveren. Als mogelijke koper wordt WisdomTree genoemd. Zowel Source als Warburg Pincus onthouden zich van commentaar. Volgens Thomson Reuters is Source de zevende ETF-aanbieder in de Europese ETF-markt, met 18 miljard euro onder beheer.

Een mogelijke reden voor de verkoop is de tegenvallende netto-instroom dit jaar. Volgens cijfers van adviesbureau ETFGI heeft Source vorig jaar 3,5 euro miljard aangetrokken. Dit jaar is tot augustus ‘slechts’ 535 miljoen euro aangetrokken.

Source werd in 2009 opgericht door vijf handelshuizen om eigen indexproducten te ontwikkelen: Bank of America Merrill Lynch, Goldman Sachs, Morgan Stanley, JP Morgan en Nomura. De ETF-aanbieder werd in 2014 overgenomen door Warburg Pincus, die oud-iShares topman Lee Kranefuss naar voren schoof als executive chairman.

In augustus stapte mede-oprichter Peter Thomson van Source op, en vorig jaar vertrok de andere oprichter Peter Hood.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie