Nieuws

Grootste pensioenfonds in de min

Het grootste pensioenfonds ter wereld, het Japanse Government Pension Investment Fund, heeft een slecht jaar achter de rug.

Het grootste pensioenfonds ter wereld, het Japanse Government Pension Investment Fund, heeft een slecht jaar achter de rug. Volgens Bloomberg heeft het japanse fonds in het boekjaar dat eind maart eindigde 3,8%, oftewel 51 miljard dollar verloren. 

Dat lijkt niet superveel, maar het is het grootste verlies sinds het begin van de kredietcrisis. Het fonds verloor meer dan 10% op lokale aandelen en bijna 10% op aandelen buiten Japan. Obligaties van het fonds wisten juist een rendement te maken van 4%. De dure yen deed het fonds veel pijn. 

De portefeuille van het fonds wordt niet significant aangepast. Die biedt volgens de hoogste baas genoeg flexibiliteit om in te spelen op veranderende marktomstandigheden. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie