Fintech springt in research-leemte MIFID II dreigt een einde toe maken aan research als marketingtool. Fintech-bedrijven zien daar mogelijkheden. 12 juli 2016 09:15 • Door IEXProfs Redactie MIFID II dreigt een einde toe maken aan research als marketingtool. Volgens de nieuwe richtlijnen is het niet toegestaan een vergoeding voor research te rekenen. Dat dwingt alle partijen, aanbieders en gebruikers, om een nieuwe vorm te zoeken. Fintech-bedrijven zien daar mogelijkheden. Gevestigde bedrijven en nieuwkomers storten zich op een krimpende markt. De focus zal meer verschuiven richting het optimaliseren van de beleggingsbeslissingen. Data-algoritmes kunnen extra waarde toevoegen aan research. Diverse nieuwkomers verkennen de markt al en er liggen volgens het blog Daily Fintech zeker mogelijkheden voor een nieuw type aanbieders. Daarbij denkt de schrijver aan platformen met veel meer keuzemogelijkheden, waaronder de optie om een deel van het researchpakket te kopen. Beter producten, lagere kosten Maar ook de zoektocht naar algoritmes die producten en kosten optimaliseren. Uiteindelijk moet de vrucht van deze vernieuwingslag zijn, dat er sneller een beter product geleverd wordt tegen lagere kosten. Maar het zal wel slachtoffers eisen bij de stakeholders die die vernieuwingsslag niet mee kunnen maken. Er zijn al wat spelers actief in het aanbod van aandelenresearch, zoals Airex market, dat in de VS een online marktplaats biedt voor research, financiële informatie en apps. Alphametry is een Frans Fintechbedrijf dat algoritmes loslaat op research, om de kwaliteit ervan te bepalen en daarnaast creëert het een gemeenschap, die een waardering kan geven over researchartikelen. Dat moet dan leiden tot een beter advies voor de kopers van research. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Impactbeleggen 30 apr Verstandig beleggen voor later is nu investeren in kinderen Het Triodos Future Generations Fund richt zich op het welzijn van kinderen, waarbij het rendement geenszins uit het oog wordt verloren, vertelt verantwoordelijk fondsmanager Sjoerd Rozing. "Zeker voor beleggers die extra spreiding willen aanbrengen, voegt het fonds echt iets toe."
Impactbeleggen 16 apr Impactbeleggen is wél in het belang van pensioendeelnemers De tijd van discussie en verwarring over impactbeleggen is volgens directievoorzitter Maureen Schlejen van Achmea Investment Management voorbij. Zij legt uit waarom impactbeleggen de juiste aanpak is voor pensioenfondsen. "Impactbeleggen is niet slechts een optie maar een inspirerende kans voor een betere toekomst."
Impactbeleggen 31 mrt Beleggen in wapens? Nee, bedankt! Investeren in wapens is een taak voor overheden, zeker niet voor duurzame beleggers, betoogt Hadewych Kuiper van Triodos IM. "Als investeerder is het simpelweg onmogelijk om te weten hoe, waar en door wie wapens zullen worden gebruikt."
Impactbeleggen 05 feb Nee, water is het nieuwe goud Waterschaarste is volgens Tongai Kunorubwe, hoofd duurzame obligaties bij T. Rowe Price, in het komende decennium een van de grootste uitdagingen voor de mensheid én een belangrijk risico voor de wereldwijde economische groei. Voor beleggers liggen er mooie kansen. "Iedere euro die in water wordt geïnvesteerd, genereert een economische opbrengst van 4 euro."
Impactbeleggen 05 feb Verantwoord beleggen is geen politieke kwestie Volgens managing director Hadewych Kuiper van Triodos IM hebben pensioenfondsen geen andere keuze dan om vol te investeren in de duurzaamheidstransitie. "De primaire taak van pensioenfondsen is het veiligstellen van een zo goed mogelijk pensioen. Het is dus logisch dat zij vermijdbare risico’s uitsluiten."
Impactbeleggen 28 nov Het enorme potentieel van nature-based finance Hadewych Kuiper van Triodos IM breekt een stevig lans voor nature-based financieringen. Het is volgens haar de enige manier om de afbraak van de natuur te stoppen. Daarnaast biedt het ook financieel rendement.