Nieuws

Iedereen in de obligatie-etf’s

Na drie jaar heeft ook de Amerikaanse obligatierente een nieuw dieptepunt bereikt, meldt ETF.com. De trend houdt aan.

Na bijna drie jaar heeft ook de Amerikaanse obligatierente een nieuw dieptepunt bereikt. Obligatie-etf’s stijgen, terwijl de obligatierente steeds lager gaat. Schuldpapier uit ontwikkelde markten daalt al maanden, maar nu volgt Amerikaanse schuldpapier ook, meldt ETF.com. 

Treasuries met een looptijd van 10 jaar bereikten een nieuw laagterecord op 1,3784%. Ook treasuries met een looptijd van 30 jaar noteerden op een stand die niet eerder werd vertoond. Tot recent hield de Amerikaanse obligatierente nog redelijk stand dankzij de mogelijkheid van nieuwe renteverhogingen door de Fed. Maar na een tegenvallend banenrapport en de Brexit slinkt de kans op een nieuwe rentestap. De futuresmarkt wijst op 2018 voor een nieuwe renteverhoging.

Er zijn analisten die nog steeds waarde ontdekken in de Amerikaanse obligatiemarkt en zij rekenen op nog lagere rentes. In dat geval houdt de rally op de obligatiemarkten aan. De iShares 7-10 Year Treasury Bond ETF is dit jaar al 8% gestegen en de iShares 20+ Year Treasury Bond ETF zelfs 17,4%.

De druk op de obligatierente wordt verklaard door de verrassende uitslag van het Britse referendum, waardoor beleggers vluchten naar veilige staatsobligaties. De neerwaartse trend bestaat echter al langer als gevolg van zorgen over de economische groei en massieve opkoopprogramma’s in Europa en Japan. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen