Nieuws

CIO Skagen weer fondsmanager

Ole Søeberg is teruggetreden als CIO van Skagen om weer alle aandacht te kunnen geven aan het fonds Skagen Vekst.

Skagen's CIO Ole Søeberg gaat weer doen wat hij het liefste doet: het beleggingsfonds Skagen Vekst leiden. Op 1 januari 2015 was Søeberg nog gepromoveerd tot CIO als onderdeel van een grote reorganisatie bij het beleggingshuis in het Noorse Stavanger. Inmiddels is hij CIO-af.

Een van de veranderingen die Søeberg vorig jaar doorvoerde was het opvoeren van de active share van de Skagenfondsen. Hij riep de verschillende fondsmanagers alleen nog maar te beleggen in aandelen waarin zij echt in geloven. 

Leif Ola Rød, de huidige CEO van Skagen, zal de CIO-werkzaamheden van Søeberg tijdelijk overnemen, totdat er een vervanger is gevonden. Hij zegt het huidige beleid van Søeberg voort te zetten.

Skagen Vekst

Volgens Citywire, die met het bericht naar buiten kwam, boekte Skagen Vekst over de laatste drie jaar een rendemen van 41,4%. Dat is heel wat beter dan de beurs van Oslo, die in diezelfde perdiode 19% steeg. Skagen Vekst - vekst betekent groei - belegt minstens 50% van het vermogen in Scandinavische aandelen.

Volgens Morningstar, die het fonds slechts twee sterren geeft, rendeert Skagen Vekst een stuk minder goed dan Citywire bericht. De fondsenanalist komt voor de laatste drie jaar uit op 4% per jaar gemiddeld. Dat is ook wat Skagen zelf communiceert.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus