Nieuws

Diversificatie is elders te vinden

Obligaties bieden geen diversificatie meer, beleggers zullen op zoek moeten naar alternatieven zoals derivaten.

Obligaties bieden geen diversificatie meer, beleggers zullen op zoek moeten naar alternatieven zoals derivaten om deze leemte te vullen. Dat stelt James Elliot, fondsbeheerder van het JPM Global Macro Opportunities fonds, op CityWire.

De diversificatie-eigenschappen zijn ondergesneeuwd door de hoge waarderingen in fixed income. Beleggers die op zoek zijn naar rendement en spreiding, moeten hun blik verleggen van een traditioneel gewogen portefeuille richting derivaten, valutahandel en volatiteitsstrategieën meent Elliot.

Elliot heeft zijn eigen fonds relatief defensief ingericht, met langetermijnposities in healthcare, telecom en financials. De risicobereidheid is minder, blootstelling aan aandelen is verminderd. Nu zijn die nog goed voor 43,2% van het fonds. De portefeuille is verder gevuld met obligaties (36%) en cash (20,2%).

Elliot verwacht geen recessie in de belangrijke mondiale markten. Volgens hem rust de Amerikaanse economie op een solide basis, geen reden om er een recessie te verwachten. Maar het is niet meer realistisch om te denken dat een gewogen portefeuille hetzelfde rendement zal opleveren als in de afgelopen jaren.

Tot eind december bedroeg het rendement op het JPM Global Macro Opportunities fonds 43,5% over de afgelopen drie jaar.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie