Nieuws

Bloedbad bij Morgan Stanley

De obligatiedesk van Morgan Stanley loopt zo slecht, dat zeker een kwart van het personeel wordt ontslagen, meldt City AM.

Het zijn onrustige dagen voor de kerst voor de obligatiehandelaren van Morgan Stanley. De zaken gaan zo slecht, dat de Amerikaanse zakenbank binnenkort minstens een kwart van de obligatie-afdeling op straat zet.

Dat meldt City AM vanochtend. Volgens een recent ontslagen Morgen Stanley-handelaar vliegt zelfs 40% van de obligatiedesk eruit en moeten ook de grondstoffen- en valutahandelaren vrezen voor hun baan. Hij spreekt van een bloedbad op de handelsvloer, waarbij - hoe kan het ook anders - de verkeerde mensen het veld moeten ruimen.

Reden van de omvangrijke reorganisatie zijn de slechte resultaten van de obligatie-. grondstoffen- en valutadivisie (FICC) van Morgan Stanley. Omzetten en winsten dalen al jaren. Vooral de performance in het laatste kwartaal was dramatisch met een omzetdaling van 42%. Volgens ceo James Corman boekte FICC in het het derde kwartaal het slechtste resultaat sinds 2010, toen hij het bij Morgan Stanley voor het zeggen kreeg.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?