Nieuws

Nomura lanceert twee Japan-ETF's

Nomura lanceert twee nieuwe Japan-ETF’s met een notering in Londen en hedgemogelijkheden.

Nomura lanceert twee nieuwe Japan-ETF’s met een notering in Londen. De ETF’s bevatten tegelijkertijd ook een hedge tegen het risico dat de yen devalueert ten opzichte van de euro of de dollar.

• Nomura JPX-Nikkei Daily USD-Hedged UCITS Exchange Traded Fund
• Nomura JPX-Nikkei 400 Daily USD-Hedged UCITS Exchange Traded Fund

De nieuwe trackers van Nomura volgen indices met Japanse aandelen met hoge en houdbare dividendrendementen. De selectie van de aandelen gebeurt op basis van return on equity, bestuur, omvang en liquiditeit. De index wordt gecalculeerd op een free-float marktkapitalisatie gewogen basis.

De nieuwe ETF’s zijn een antwoord op de grote interesse in Japanse aandelen onder internationale beleggers, aldus Mike Ward, hoofd aandelenverkoop bij Nomura. “Deze ETF’s zorgen voor exposure aan Japanse aandelen voor onze internationale cliënten, terwijl ze hun valutarisico kunnen hedgen.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus