Must read

Must read: ETF-record is eraan

Er zijn nu al net zoveel ETF's verkocht als in heel 2020. Plus; inflatieverwachtingen, duur containervervoer en alleen groen in naam.

Imagine dat QE stopt
De ECB leek gisteren minder zeker van hun inflatiescenario. Maar verder is het lastig voor te stellen dat de steun van de centrale bank binnenkort minder wordt, aldus Edin Mujagic.

Herstel EM-valuta gaat tijd kosten
Peter Becker van Capital Group is positief over de vooruitzichten van EM-obligaties in lokale valuta. Maar een belangrijke reden voor de zwakke prestaties van de laatste tien jaar is nog niet verdwenen: EM-valuta blijven achter.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

De China-discussie

Hoog rendement

Wanneer is een markt een bubbel?

Inflatieverwachtingen
De impact op inflatie door de huidige tekorten aan personeel en materiaal is beperkt omdat we verwachten dat beide belemmeringen tijdelijk zijn. Mocht de schaarste van deze factoren toch langer aanhouden, dan komen de inflatie en loongroei gemiddeld een stuk hoger uit, aldus de Rabobank.

Alleen groen in naam
Steeds meer fondsen noemen zich duurzaam, maar niet elk fonds is ook duurzaam.

De oplopende kosten van vervoer per schip
Met storm op komt in China, wordt de prijs voor het vervoer per container alweer hoger.

ETF-record is eraan
Per eind augustus zijn er net zoveel ETF's verkocht als in heel 2020

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie