Must read

Must read: Cash doet het goed

De beste assetclass van oktober? Cash. Plus; handen af van centrale bankiers en dekkingsgraden pensioenfondsen alweer omlaag.

Fondsen vermogensbeheerders doen het beter
Maakt het uit of u een beleggingsfonds koopt van een bank of een onafhankelijke vermogensbeheerder? Ja, zeggen twee onderzoekers. Behoorlijk veel zelfs.

Blijf nog even Angela
Edin Mujagic hoopt dat Angela Merkel de kabinetsperiode uitzit. Een politiek instabiel Duitsland is het laatste waar Europa volgens de monetair econoom in 2019 op zit te wachten.

ETF-populariteit houdt Europese fondsverkoop op peil
Europese fondsbeleggers staken hun geld in de eerste negen maanden van 2018 vooral in aandelen- en mixfondsen, aldus Detlef Glow. ETF-verkopen maakten het gebrek aan instroom goed.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? 

Rendement IEX Fonds 40: -4,72% (ytd)
Rendement Index 20+: -2,01% (ytd)

Allemaal in aandelen

Dekkingsgraden omlaag na slechte maand aandelen
Pensioenfondsen hebben in oktober gemiddeld enkele procentpunten ingeleverd op hun actuele dekkingsgraad. Voornaamste oorzaak is de koersdaling op de aandelenmarkten afgelopen maand.

Handen af van centrale bankiers
Centrale bankiers liggen wereldwijd in de vuurlinie van de politiek. De tijd dat politici de onafhankelijkheid van hun bankgouverneurs verdedigden, lijkt ver achter ons te liggen. Het is een gevaarlijke weg, die verregaande instabiliteit kan opleveren, aldus Jeroen Dijsselbloem.

Alleen cash deed het goed

Ohh toch?

Kopen, kopen, kopen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

IEXFonds 40