Must read

Must read: Vallen en opstaan

Plus: Vaarwel Goudlokje, vaarwel Trumprally, correctie is gezond, EM blij met zwakke dollar, China x crypto's en nog méér.

Carmignac: Goudlokje kan in de ijskast
Minder economische groei en meer inflatie resulteren in marktonrust. Dat is de sombere boodschap van het Franse fondsenhuis Carmignac, dat zelf probeert te herstellen van een zwak 2017.

Vaarwel Trumprally
"De inconsistente, verwarrende en destructieve maatregelen van Trump zullen op termijn de Amerikaanse economische groei aantasten." Nouriel Roubini neemt afscheid van de Trumprally.

Balans in de IEXFonds 40
Vandaag kunnen beleggers weer opnieuw beginnen; het rendement van 2018 is weg. De IEXFonds 40 houdt een kleine procent over in januari. Aandelenfondsen in de plus, obligatiefondsen over het algemeen in de min.

Actief versus passief: de tussenstand
Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? 

Rendement IEX Fonds 40: -1,46% (ytd)
Rendement Index 20+: -1,96% (ytd)

Vallen en opstaan

Correctie is gezond
Volgens James Bateman, hoofd beleggingen bij Fidelity International, zijn de recente bewegingen op de markten mogelijk "het gezondste teken dat we in tijden hebben gezien".

Maar wacht nog even met bijkopen

EM blij met zwakke dollar

Meer vermogen
CBS: Het doorsnee vermogen van Nederlandse huishoudens steeg in 2016 met bijna 10% tot 22,1 duizend euro. Dit komt vooral doordat woningen in waarde zijn gestegen. 2% van de Nederlanders mocht zichzelf miljonair noemen.

China gaat de strijd aan met crypto's
China wil alle websites met betrekking tot cryptomunten en ICO's - inclusief buitenlandse platforms - blokkeren. Aldus de South China Morning Post.

Lancering nieuwe blockchain ETF

Dat gaat hard
De kapitaalmarktrente is sinds half december verdubbeld. De stand die afgelopen vrijdag bereikt werd, is zelfs de hoogste stand sinds december 2015.

Waarom moeilijk doen, als...

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Brexit