Column
Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals met elkaar in contact brengen. Van inzicht naar inspiratie. Ook partner worden? Wij vertellen u graag meer. Sluit

Beleggers eisen lagere handelskosten en betere tools

Financiële spelers zullen hun diensten moeten digitaliseren om te concurreren met nieuwkomers in de branche. Financieel technologiebedrijf Infront biedt uitkomst.

"Nu de hele wereld online is, verwachten beleggers voor al hun behoeften snelle toegang tot online diensten, en handelen vormt daarop geen uitzondering. Daarnaast heeft het turbulente mondiale klimaat bijgedragen tot een grotere volatiliteit op de financiële markten. Dat heeft er op zijn beurt toe geleid dat bankklanten snelle en gemakkelijke toegang eisen tot beleggingstools waarmee zij de markten kunnen volgen en orders kunnen uitvoeren op elk apparaat, snel en gemakkelijk wanneer het hen uitkomt." Dat zegt Zlatko Vucetic, CEO van Infront

Het is geen geheim dat apps en digitale diensten onderdeel zijn geworden van het dagelijkse leven van mensen. Maar digitale diensten voor particulieren die hun eigen beleggingen willen beheren, lopen een beetje achter, aldus Vucetic.

Hoog tijd om een digitaal aanbod te ontwikkelen

Ondanks de grote ontwikkelingen in digitalisering in de afgelopen jaren blijkt uit onderzoek van bankenplatform Mambu met Financial Times Focus en Oliver Wyman dat er nog veel moet gebeuren om aan de verwachtingen van de klant te voldoen.

De onderzoeken tonen aan dat banken en andere financiële instellingen hun digitaal aanbod snel moeten ontwikkelen om geen marktaandeel te verliezen aan technologisch geavanceerde concurrenten.

"Banken en andere financiële instellingen hun digitaal aanbod snel moeten ontwikkelen om geen marktaandeel te verliezen"

"Veel financiële ondernemingen moeten hun aanbod moderniseren en digitaliseren en tegelijkertijd de kosten van hun systemen in het oog houden en een oplossing vinden die flexibel en schaalbaar is met minimaal onderhoud", aldus Vucetic.

De valkuilen van de digitalisering vermijden

Digitalisering gaat gepaard met uitdagingen. Het meest voor de hand liggend, zijn de kosten van het onderhoud en het voortdurend ontwikkelen en updaten van systemen. Op dat vlak speelt Software-as- a-Service (SaaS) een belangrijke rol.

Een andere uitdaging is de veroudering. Terwijl banken, vermogensbeheerders en online effectenmakelaars dalende marges zien, deels als gevolg van de toenemende kosten voor beveiliging en de door overheden opgelegde regelgeving, worstelen zij tegelijkertijd met inefficiënte, verouderde systemen die geen schaalbaarheid ondersteunen.

"Banken, vermogensbeheerders en online effectenmakelaars worstelen met inefficiënte, verouderde systemen"

Infront kan agile digitalisering leveren

Door te kiezen voor een partner die volledig gehoste en beheerde oplossingen voor marktgegevens en handel aanbiedt, kunnen financiële ondernemingen hun middelen en onderhoudskosten tot een minimum beperken en hun klanten toch op termijn de nieuwste technologie aanbieden.

"We zien een toenemende vraag naar onze oplossingen waarmee banken en vermogensbeheerders verschillende digitale diensten kunnen aanbieden, afgestemd op de behoeften van de klant, en alles in hun eigen omgeving", vertelt Vucetic.

Om zijn betoog af te sluiten: "Financiële adviseurs kunnen er niet langer alleen op vertrouwen dat relaties met cliënten via persoonlijke contacten worden afgehandeld. De sleutel is laagdrempelige, gebruiksvriendelijke en kosteneffectieve technologie die cliënten de controle over hun eigen beleggingen biedt. En wij kunnen dat leveren."

Assetallocatie