Jeroen Blokland Jeroen Blokland is sinds 2009 portefeuillemanager binnen het Robeco Global Allocation-team. Hij is fondsmanager van de Robeco ONE fondsen en van de Robeco Pension Return Portfolio dat onderdeel uitmaakt van de PPI-propositie van Robeco. Voordat Jeroen bij het Robeco Allocatie-team kwam werkte hij sinds 2005 als beleggingsstrateeg bij IRIS, het onafhankelijke onderzoeksinstituut van Robeco en Rabobank. Voor zijn indiensttreding bij Robeco werkte Jeroen als vermogensbeheerder en strateeg bij Interpolis. Hij studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, heeft een VBA diploma en is geregistreerd bij het Dutch Securities Institute. Jeroen Blokland is sinds 2009 portefeuillemanager binnen het Robeco Global Allocation-team. Hij is fondsmanager van de Robeco ONE and Multi Asset fondsen.
jun '18 De grafiek van Blokland: Politieke discount Waarom hebben Amerikaanse aandelen het beter gedaan dan Europese aandelen? Nou, Europese beleggers hanteren een politieke discount, aldus Jeroen Blokland.
apr '18 Komt die inflatie nog? Is de relatie tussen werkloosheid en inflatie kapot? Jeroen Blokland wil de Phillipscurve nog niet overboord gooien.
Assetallocatie okt '17 Hoe belangrijk is assetallocatie nu echt? Op de lange termijn bepaalt de keuze van de strategische assetallocatie grotendeels uw toekomstige rendement, zo wordt gezegd. De uitspraak klopt, mits deze wel op de juiste wijze wordt geïnterpreteerd. Jeroen Blokland legt uit.
apr '17 De CAPE-ratio; the good, the bad & the ugly Is de CAPE-ratio een goede manier om de waarde van aandelen weer te geven? Nou, dat valt nog te bezien, aldus Jeroen Blokland.
Professionals mrt '17 Ziek van de beurs Dat beleggers letterlijk ziek kunnen worden van sterke beursdalingen maakt een gezonde correctie en stuk minder gezond.
aandelen okt '16 Blijf zitten na superslechte beursdag Wat moet u doen na een crashdag op de beurs? Meteen instappen? Nee, dat is zeker niet altijd gunstig. Blijven zitten is beter.
Professionals aug '16 Moe van bubbelgoeroes Ik heb moeite met beursgoeroes die altijd en overal bubbels zien. Bubbels zijn namelijk erg schaars.
jun '16 Rentegekkigheid Een van de bij-effecten van de ultra lage rente is dat de vraag naar geldkluizen explosief gestegen is.
Obligaties mei '16 Zes enge obligatiegrafieken Op veel Duitse en Japanse staatsobligaties legt u geld toe, maar zo gaat het niet meer lang door. Zes enge obligatiegrafieken