Citigroup: Great Rotation komt niet

De Great Rotation is nog niet op handen. Volgens Citigroup is de verschuiving naar aandelen seizoensgebonden.

De Great Rotation is nog niet op handen. Volgens Citigroup is de verschuiving naar aandelen seizoensgebonden, en zit er een correctie aan te komen. Januari deed de hoop opleven. De S&P 500 klom hoger en hoger, doordat beleggers steeds meer in aandelen investeerden, beschrijft Business Insider.

Gedurende de eerste week van het jaar stroomde er 26,6 miljard dollar in aandelen. In de tweede week volgde nog eens 21,9 miljard, in de derde week 16,6 miljard. Strategen spreken van de Great Rotation, een omkering van de geldstromen van obligatiefondsen naar aandelenfondsen. De rente op Treasuries stijgt, maar nog niet voldoende om een exit uit obligatiefondsen te veroorzaken die een ‘Great Rotation’ karakteriseert.

Seizoensgebonden
Geld stroomt deze maand in aandelenfondsen, maar ook in obligatiefondsen. De eerste week van januari stroomde er 9,4 miljard dollar naar obligatiefondsen. In de tweede week was dat 10,6 miljard, en in de derde week 8 miljard. Citi-analyst William Katz heeft een simpele verklaring: januari is altijd een sterke maand (vooral voor aandelen, zie onderstaande grafieken).

 

Katz richt zich op brokers en vermogensbeheerders, die een belangrijke rol spelen in het verhaal. Drie belangrijke spelers - T. Rowe Price, Waddell & Reed, and Affiliated Managers Group – maakten gisteren hun winsten bekend. Katz’ conclusie: het moment is nog niet daar. Hij waarschuwt zijn klanten: de cijfers wijzen op een seizoensgebonden patroon en niet op een structurele verschuiving van vast inkomen naar aandelen. Dat betekent dat een correctie in beeld komt.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus