Koop aandelen, economie VS op koers

Beleggers met voorkeur voor obligaties weten niet wat ze missen! Legg Mason prefereert Amerikaanse aandelen.

Gentlemen prefer bonds... maar dan weten ze niet wat ze missen. Legg Mason Capital Management geeft de voorkeur aan aandelen van grote Amerikaanse bedrijven met een sterke balans en goede cash flow. Die zijn een betere hedge tegen eventuele inflatie, dan obligaties.

Legg Mason is goed gestemd over de verbeteringen die het ziet in de Amerikaanse economie. Op diverse fronten zet het herstel door. De werkgelegenheid verbetert, de huizenmarkt trekt weer wat aan, het consumentenvertrouwen zit in de lift en de Fed stelt zich actief op. Het herstel op de aandelenbeurzen kan genoeg zijn om beleggers weer terug te lokken in de markt, vooral als de macrodata verder verbetert.

De Amerikaanse consumenten dragen voor 70% bij aan de economie, juist op dat vlak ziet Legg Mason verbeteringen. Het inkomen is gestegen in zowel het derde als vierde kwartaal. Ook groeide de economie in het vierde kwartaal sneller dan eerder werd aangenomen. De combinatie van stijgend inkomen en betere werkgelegenheid geven een boost aan het consumentenvertrouwen. De consumentenbestedingen zijn over twaalf maanden gerekend gestegen met 1,9%. In februari zijn de autoverkopen sterk toegenomen en Legg Mason ziet daar nog meer verbetering mogelijk.

De bedrijven uit de S&P100 hebben een dividendrendement van 2,2% en concurreren met de staatsobligaties. Volgens Legg Mason zijn de aandelen echter van betere kwaliteit dan de obligaties. Winsten en dividend bij deze bedrijven groeien. Bedrijven met een sterke balanspositie en gezonde kasstroom verdienen dan ook de voorkeur.  Beleggers die aan de zijlijn blijven staan, uit angst voor een correctie op de aandelenmarkten, gaan uiteindelijk een veel hogere prijs betalen dan vandaag voor Amerikaanse aandelen gerekend wordt.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus