Fidelity start China Consumer Fund

Fidelity International introduceert een nieuw fonds. Beleggers kunnen met het China Consumer Fund profiteren van het groeipotentieel dat de Chinese consumentenmarkt biedt.

Fidelity International introduceert een nieuw fonds. Beleggers kunnen met het China Consumer Fund profiteren van het groeipotentieel dat de Chinese consumentenmarkt biedt. Het fonds biedt toegang tot aandelen van ondernemingen in Groot-China, die producten en diensten verkopen aan de Chinese consumenten. Fidelity wil met het fonds inspelen op een actueel en gewild beleggingsthema, dat van de opkomende middenklasse en het groeiende consumentisme in China.

Verwacht wordt dat de Chinese consumentensector in het komende decennium een enorme groei gaat vertonen. China verlegt de focus van de economie van export naar binnenlandse consumptie. Fondsbeheerder is Raymond Ma, die de ondernemingen selecteert voor het fonds. De benchmark voor dit nieuwe fonds van Fidelity is de MSCI China Index NR. Volgens Ma zullen de lonen en de vraag in China de komende jaren sterk blijven stijgen.

Volgens Raymond Ma zijn er vijf factoren, die de verwachte groei in China en dus het fonds ondersteunen:

  • Consumptiebevorderend overheidsbeleid, door loonstijgingen, belastingvoordelen en subsidies, en een groeiende sociale zekerheid
  • Sterke economische groei en stijgende inkomens
  • De huidige onderpenetratie van consumentengoederen en -diensten, vergeleken met andere markten.
  • Consumptiegroei. De Chinezen geven steeds meer uit aan producten en diensten van hogere kwaliteit
  • Verstedelijking

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie