Gastauteur zijn professionals die volgens de redactie van IEXProfs bijdragen leveren die het waard zijn een groter beleggingspubliek te bereiken, maar die niet de intentie hebben om wekelijks of maandelijks een bijdrage te leveren als vaste medewerker of columnist. Bij de artikelen wordt een korte toelichting gegeven van de schrijver.

Nieuws

Liever Europese dan Amerikaanse high yield

Mike Della Vedova, portfoliomanager Global High Income Bond Strategy bij T. Rowe Price, meent dat Europa ondanks het vooruitzicht van een recessie de beste kansen in high yield biedt.

"Hoewel de Europese economie sterker kan vertragen dan die van zijn concurrenten, zou de Europese high yieldmarkt moeten profiteren van de lagere blootstelling aan cyclische markten dan in de VS. Denk hierbij aan de grondstoffenmarkten.

Europese junk heeft ook een hogere kredietkwaliteit dan de VS, met meer bedrijven met een BB-rating (70,7% in Europa tegenover 52,3% in de VS) en minder bedrijven met een CCC-rating en nog lager (5,5% in Europa tegenover 11,1% in de VS).

Bovendien is de Europese markt jonger en minder volwassen dan de VS, waarvan actieve beleggers die op nauwgezet onderzoek vertrouwen, kunnen profiteren.

Mike Della Vedova

Sectorpicks

Vooral Europese kabel- en telecombedrijven zijn interessant. Deze sector wordt gesteund door langetermijntrends in de mediaconsumptie en stabiele inkomsten, wat belangrijk is in een tijd waarin de groei vertraagt.

Ook de dienstensector is aantrekkelijk Dit is een grote en zeer diverse sector met veel potentiële interessante mogelijkheden, maar door de stijgende prijzen is fundamenteel onderzoek wel noodzakelijk."


Gastauteurs zijn beleggers die schrijven op persoonlijke titel. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie