Nieuws

Must read: onduidelijkheid troef

Plus: aandelen EM genoeg afgestraft, Chinese aandelen in de lift, bestrijding inflatie is topprioriteit, daling olieprijs is goed/slecht, en meer.

Aandelen EM zijn genoeg afgestraft
Opkomende markten (EM) werden de laatste maanden geconfronteerd met een grote kapitaalvlucht. Capital Group ziet inmiddels licht aan het einde van de tunnel.

Ja, het tij is gekeerd voor Chinese aandelen
Sinds eind april is de brede Chinese aandelenindex CSI 300 met 18% gestegen. Volgens senior portfoliomanagers Andrew Tong en Chris Liu van Invesco is dit geen korte opleving, maar een teken dat Chinese aandelen officieel aan een opmars zijn begonnen.

De sombere beleggingsoutlook van KKR
Investeringsmaatschappij KKR is in zijn outlook voor 2022-2024 somberder dan collega's. Waar liggen nog kansen?

Is daling olieprijs goed of slecht?

Inflatie omlaag brengen is topprioriteit
De economie stevent af op een recessie. Het klinkt alarmerend en dat is het ook. Voormalig hoofdeconoom van ABN AMRO Han de Jong vraagt zich af wat het precies betekent, hoe het zover is gekomen, wat beleidsmakers kunnen doen en of er ook positieve kanten zijn.

ABN AMRO ziet wel inflatielichtpuntjes

Fed moet doorgaan met verhogen
Want: "Recent price- and wage-growth data make it increasingly clear that the US economy’s underlying inflation rate is at least 4% and more likely to be rising than falling. Although the Federal Reserve has acted forcefully in recent months to contain inflation, unfortunately it will need to stick to its plan of rapid interest-rate hikes until there is clear evidence that underlying inflation is slowing dramatically." Lees de analyse van Jason Furman, voormalig economisch adviseur van Barack Obama.

De heftige wereld van aandelenrendementen

Onduidelijkheid troef
Michael Batnick: "This is the weirdest market and economic environment of my career. Michelangelo wouldn’t be able to paint a clear picture of it all. You should always be wary of people with strong opinions about the future, but maybe never more so than right now." Herkenbaar? Sterk verhaal.

Ja, Amerikaanse defaults gaan stijgen
Maar de schade is ditmaal minder erg dan bij eerdere crises.

De Europese fondsindustrie in de eerste helft van 2022

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Waarom ook de stroomprijs door het dak gaat
We hebben het bijna dagelijks over de hoge prijs van gas. Maar ook de elektriciteitsprijs is op dit moment torenhoog. Dat brengt gezinnen en bedrijven in de problemen, meldt RTL Z in een filmpje.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie