Nieuws

Verzekeraars lopen achter met klimaatbeleid

Hoewel er de afgelopen jaren door de sector zeker stappen zijn gemaakt op klimaatbeleid, voeren twee op de vijf verzekeraars nog geen concreet duurzaam beleggingsbeleid, zo blijkt uit een rapport van de VBDO.

Uit het rapport blijkt ook dat bijna de helft (48%) van de verzekeraars nog geen gebruik maakt van actief aandeelhouderschap met focus op klimaat, een belangrijk middel voor het veranderen  van beleid en activiteiten van bedrijven waarin wordt belegd.

De VBDO deed onderzoek naar de prestaties van het verantwoord beleggingsbeleid van 30 Nederlandse verzekeraars, samen goed voor een beheerd vermogen van meer dan 450 miljard euro.

"Willen we de doelstellingen van het Parijs-akkoord halen, dan is het klimaatbeleid en de prestaties van een bedrijf veranderen door middel van actieve dialoog en stemmen op aandeelhoudersvergaderingen essentieel," aldus Hester Holtland, projectmanager van de VBDO Benchmark on Responsible Investment by Insurance Companies in the Netherlands 2021.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie