Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals met elkaar in contact brengen. Van inzicht naar inspiratie. Ook partner worden? Wij vertellen u graag meer. Sluit
Nieuws

Let’s talk Sustainable & Impact Investing

In de aankomende webinar van Alpha Research vertellen UBP en T. Rowe Price hoe zij aandelen selecteren die niet alleen duurzaam zijn maar ook daadwerkelijk een positieve impact hebben.

Volgende week dinsdag 29 juni om 15:00 organiseert Alpha Research het zesde webinar in de serie Long Term versus Short Term: Let’s Talk ESG. Deze zesdelige serie gaat in op de kansen die verantwoord en duurzaam beleggen bieden. Gespreksleider is ook ditmaal Eelco Ubbels van Alpha Research.

De titel van dit laatste webinar luidt: Let’s talk Sustainable & Impact Investing in Global Equities. Tijdens het webinar zal Eelco Ubbels het samen met UBP en T. Rowe Price hebben over het toepassen van een sustainable en impact investment-beleggingsproces voor aandelen wereldwijd. Waarop ligt de focus in een dergelijke portefeuille? Hoe wordt er omgegaan met risk control? De keuzes van UBP en T. Rowe Price maken in elk geval duidelijk dat actief beheer waarde toevoegt.

30 duurzame leiders

Ariane Kesrewani, lid van UBP’s Swiss & Global Equityteam, en Martin Moeller, co-Head van het Swiss & Global Equityteam, zullen uitleggen hoe UBP de 30 Global Leaders Equity-strategie toepast in een geconcentreerde portefeuille die uit even zoveel posities bestaat.

De fondsmanagers hanteren daarbij een bottom-up benadering, waarbij sector- en landenallocatie worden ingezet om de risico's te beheersen. De beleggingshorizon van drie tot vijf jaar vertaalt zich in een relatief lage omloopsnelheid van de portefeuille. Uitgangspunt is om ook de benchmark op ESG te overtreffen.

De strategie vermijdt activa die intrinsiek een waarde vernietigende economische groei vertegenwoordigen, dus duurzaamheidsrisico’s met zich meebrengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bedrijven die hun geld verdienen met fossiele brandstoffen.

Wat is impact?

Laurence Taylor, portefeuillespecialist in het aandelenteam van T. Rowe Price, zal vervolgens ingaan op de vraag waarom ESG-fundamentals belangrijker zijn dan ooit. Ook geeft hij antwoord op de vraag waarom COVID-19 de focus van bedrijven op duurzaamheid heeft versneld.

Volgens Taylor is impact investing een natuurlijk verlengstuk van ESG-integratie. Daarbij is uiteraard van belang om te horen hoe T. Rowe Price impact definieert en hoe de Amerikaanse vermogensbeheerder de impact van beleggingsbeslissingen op korte en lange termijn meet.

Na afloop van beide presentaties is er ruimte voor vragen.

Details webinar

Datum: dinsdag 29 juni
Tijd: 15:00 – 16:00 CET
Taal: Engels
Kosten: Geen

Wanneer u zich via deze link heeft aangemeld, dan ontvangt u een bevestiging en een herinnering. Als u zich aanmeldt, gaat u akkoord met het privacybeleid van Alpha Research.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen