Nieuws

Het is nieuw, donkergroen en volgt een index

UBS AM heeft gisteren een nieuwe reeks van aandelen-ETF’s op de markt gebracht, die zijn afgestemd op het akkoord van Parijs. Deze zogenoemde UBS MSCI Climate Paris Aligned UCITS ETF’s vallen onder artikel 9 (donkergroen) van SFDR.

De ETF’s volgen de MSCI Climate Paris Aligned Indices die alleen in bedrijven beleggen die de transitie naar een CO2-armere economie bevorderen en die inspelen op de kansen die dit met zich meebrengt.

De indexmethodologie sluit bedrijven uit die betrokken zijn bij controversiële wapens, tabak en thermische kolen. Ook bedrijven die inkomsten halen uit olie- en gas gerelateerde activiteiten worden uitgesloten. De groep ETF's valt onder artikel 9 (donkergroen) van de nieuwe Europsee SFDR-verordening

De UBS MSCI Climate Paris Aligned UCITS ETF's zijn beschikbaar in vijf subcategorieën, die een brede waaier aan regionale en wereldwijde posities dekken. De fondsen zijn genoteerd op de belangrijkste Europese beurzen, waaronder Xetra, Borsa Italiana en SIX Swiss Exchange. Beursplein 5?

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus