Nieuws

Stockpickers Amerikaanse aandelen falen

Slecht vier van de 21 ultimate stockpickers wisten de index te verslaan over de eerste zes maanden, aldus Morningstar.

Actieve fondsmanagers die zich richten op Amerikaanse aandelen zouden eigenlijk moeten profiteren van hoge beursvolatiliteit en sommige hebben dat ook gedaan gedurende het laatste jaar.

Toch vallen de resultaten al met al tegen, zegt Robert van den Oever in een artikel voor Morningstar. Hij maakt onderscheid tussen vier verschillende stijlen van beleggen: largecap core, largecap, largecap waarde en largecap groei.

De largecap core-fondsen vielen het meest tegen met slechts 6,2% van de fondsen die het beter deden dan de S&P 500-index. Bij de andere beleggingsstijlen was het beter. Bij de largecap-waarde fondsen was het percentage 11% en bij largecap groei 40%.

Ultimate stock picker

Ook bij fondsbeheerders die Morningstar hoog aanslaat (met veel sterren), waren de resultaten gemengd. Morningstar heeft hiervoor een groep van ultimate stockpickers samengesteld.

Van hen wisten slechts vier van de 21 de index te verslaan over de eerste zes maanden (tot 22 juni). Over de lange termijn zijn de resultaten van de stockpickers wel stukken beter.

Enkele aandelen die veel voorkomen in de portefeuilles van de stockpickers zijn: Veeva Systems, Equifax, Zimmer Biomet, United Health, Visa, Amgen, Brown Forman, Berkshire Hathaway, General Mills en Cisco Systems.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie