Nieuws

Dell stopt met stockpicking

Het beleggingsbedrijf van Michael Dell gooit het roer om. Er wordt vanaf nu alleen nog in ETF's en buiten de beurs om belegd.

De family office MSD Capital van de familie van Michael Dell verandert van strategie. Het stopt met stockpicking en kiest vooral voor investeringen in bedrijven zonder beursnotering. Dat melden The Wall Street Journal en Marketsinsider. Aandelenbeleggingen zijn niet taboe, maar worden passief ingevuld.

MSD Capital is geen kleintje. Het heeft zestien miljard dollar onder beheer. Dat is exclusief de aandelen die Michael Dell bezit in het naar hem genoemde beursbedrijf Dell Technologies.

De beslissing om niet langer actief in beursgenoteerde aandelen te beleggen betekent de grootste strategiewijziging van de laatste jaren voor MSD Capital. Volgens de WSJ heeft het veel te maken met de aanhoudende bullmarkt waardoor het voor stockpickers lastig is om beter te presteren dan de markt.

Ook dit jaar is het rendement van MSD Capital ruimschoots achtergebleven bij de S&P 500 index die dit jaar op een rendement zit van meer dan 25%. MSD Capital kwam niet verder dan 18%.

Met de strategieverandering komt er ook een verandering in het dagelijks bestuur van MSD Capital. Glenn Fuhrman, die MSD mee heeft opgericht, verlaat het bedrijf om een eigen family office te beginnen.

Ruim dertig jaar

Michael Dell heeft het grootste deel van zijn fortuin te danken aan het gelijknamige merk voor desktopcomputers, dat hij ruim dertig jaar geleden heeft opgericht onder de naam Dell Computer Corporation.

In 1988 werd dit bedrijf naar de beurs gebracht, en na een korte periode zonder notering (2013-2018) is dit bedrijf sinds december 2018 weer verhandelbaar op Wall Street onder de naam Dell Technologies, dat sinds de fusie met EMC naast computers en andere hardware zijn geld verdiend met de opslag, verwerking en bescherming van data.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus